PSOUN PRÉRIOVÝ - náš Ferdík

Vítejte na stránkách o našem psounkovi. Tento cca 35 cm velký hlodavec obývá jih Kanady a sever Mexika.  Patří mezi zemní veverky. Narozdíl od veverek žijí psouni ve velikých koloniích. Vztahy mezi sebou si neustále upevňují mazlením a pusinkováním. Psoun vypadá zhruba jako něco mezi veverou, svištěm a syslem - viz obrázky níže. Při dobré životosprávě se psouni dožívají 8-12 let. Více obecných informací o psounech zde psát nebudu, jen bych kopírovala stránky www.psoun.com, odkud jsem stáhla i některé současné fotky divokých psounů. 

Psoun Ferdík se narodil na jaře 2003. Od srpna 2003 s námi bydlí v plzeňském 1+1 , v blízkosti borské přehrady. Najdete zde nějaké informace o jeho povaze, apetitu, jeho lumpárnách a pár odkazů na zpřátelené stránky. Časem zde, doufám, přibydou i jeho fotky.  

Úvod - zde se dozvíte, jak jsme si ho pořídili

Lumpárny - mluví samo za sebe

Deníček - zde budu čas od času psát, jak se zrovna chová a co dělá

Miláček - zde možná pochopíte, proč ho máme tak rádi

Zoubky + drápky - aneb krátký seznam zničeného majetku

Odkazy - zde najdete nějaké odkazy na šikovné stránky

Pro více fotek klikněte zde, jiné: zde, a další zde, zde (venčení duben05), zde (rande s Bublinou), zde (mix)

A tady je fotka psouna prériového v přírodě:

Psoun v přírodě

Níže: Ferdík u ovocného čaje

To je náš Ferda - pije ovocný čaj

Tlustochskupinkaskupinka2

3 fotky výše - psouni v přírodě.

webmaster (pokud se to tak dá nazvat): Monika Milcová. Za drobné designové nedostatky těchto stránek se všem náhodným návštěvníkům omlouvám. Přeci jen je to má první www.

Kontakt pro vaše náměty, poznámky a rady: milcovamonika@seznam.cz